Hoe werk ik?

 

Kennismaken Jullie kunnen via de mail of telefonisch contact met mij opnemen. Ik nodig jullie uit voor een kennismakingsgesprek bij mij of jullie thuis. Aan de orde komen praktische zaken en natuurlijk jullie wensen voor de ceremonie. Als inspiratiebron nemen bruidsparen vaak een trouwkaart of dierbaar voorwerp mee. Hebben we een klik dan spreken we elkaar ongeveer een maand voor de trouwdag bij jullie thuis of op de trouwlocatie om de ceremonie grondig voor te bereiden.

Voorbespreken

Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan die partner van je?

Wat maakt jullie als stel uniek?

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Waarom kiezen jullie juist voor trouwen cq geregisteerd partnerschap? 

Op deze vragen krijg ik vaak bijzondere antwoorden. Ze zijn de basis van de toespraak. Naast jullie wensen worden ook de don’ts besproken en de onderwerpen die mogelijk gevoelig liggen, zodat ik daar rekening mee kan houden. Met deze informatie ga ik uiteraard discreet om.

Schrijven van een persoonlijke toespraak Voorop staat dat de inhoud van een toespraak moet kloppen. Daarom en om zo dicht mogelijk bij wie jullie zijn,maak ik heel veel aantekeningen tijdens het voorgesprek. Tijdens de ceremonie horen jullie je eigen woorden op een mooie manier terug. Soms is er niet alleen vrolijkheid. Daar kan ik op een zorgvuldige manier even bij stil staan in de toespraak. Mijn toespraken ontstaan overal. Tijdens de vaat, in de tuin etc. Later vertrouw ik de toespraak toe aan het papier. Na de ceremonie ontvangen jullie de toespraak over de mail. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een bijzonder boekje van laten maken in de sfeer van je bruiloft.

Huwelijksvoltrekking tijdens ceremonie Tijdens de ceremonie heb ik de regie. Ik speel in op wat er op dat moment gebeurt. Ik leid de ceremonie, ‘entertain’ en stel mensen op hun gemak. Verder zie ik erop toe dat de benodigde handelingen die horen bij een huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie correct worden uitgevoerd. Ik hecht veel waarde aan een nauwe samenwerking met de bode, de fotograaf en andere professionals die betrokken zijn bij de ceremonie.

Feedback Enkele weken na de ceremonie hoor ik graag van jullie hoe je het vond en of alles naar wens is verlopen. Hoe hebben jullie en je gasten de ceremonie ervaren? Ik vind jullie feedback heel belangrijk.