Trouwceremonie

 

Een huwelijk sluiten of partnerschap registeren kan in iedere gemeente in Nederland, ongeacht jullie woonplaats. Ook over de landsgrenzen. In veel gemeenten zijn de trouwlocaties vrij gegeven en mogen jullie je eigen trouwambtenaar meebrengen. Regels verschillen per gemeente. Mocht je droomlocatie toch niet haalbaar blijken, dan kun je altijd nog een ceremonieel huwelijk overwegen.  

Het Ja-woord is het officiële deel en ook het hoogtepunt van de trouwceremonie. De formulering ligt vast in de wet. Ook schrijft de wet voor dat een trouwambtenaar huwelijken voltrekt of partnerschappen registreert. Verder mogen jullie op eigen wijze inhoud en vorm geven aan de hele ceremonie. Ingetogen of juist uitbundig? Niets is te gek! Wil je kinderen of andere gasten bij de trouwceremonie betrokken, geen probleem. Heb je buitenlandse gasten. Ik heet ze graag welkom in hun eigen taal.

Laat je inspireren door bijvoorbeeld:

·      Muziek;

·      eeuwenoude tradities;

·      eigen(tijdse) rituelen;

·      zelfgeschreven trouwbeloften;

·      humor;

·      een thema;

·      cultuur;

om jullie liefdesverhaal te vertellen en je toekomstverwachtingen te delen met je gasten.

Ik sta open voor jullie ideeën en werk ze samen met jullie uit tot een persoonlijke ceremonie die jullie in het hart raakt en waarover je gasten zullen napraten.